Fordított hatlapos.














Van az a hatlapos nevezetű sütemény és ez itt ahogy a neve is mutatja a fordítottja. Aki nem nagyon szeret lapokat sütni, mert odaég vagy éppen eltörik, akkor ez nem lesz a kedvence. De azért megéri szenvedni és bosszankodni, mert finom. ^^

Hozzávalók:

Tészta:

  • 55 dkg liszt + a nyújtáshoz
  • 5 dkg sötét, cukrozatlan kakaópor
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • 2 dl tej (helyettesíthető ugye növényi tejjel)
  • 3 tojás
Krém
  • 4 dl tej (itt szintén cserélhetjük növényire)
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 10 dkg cukor
  • 20 dkg margarin

 A tésztához a száraz hozzávalókat elmorzsoljuk egymással. Majd a tejjel és a tojással sima tésztává gyúrjuk aztán 6 egyenlő részre osztjuk.

Majd egyenként 2-3 mm vastagságúra és minél inkább egyformára (kb. 25x25 cm) nyújtjuk őket. Sütőpapíros sütőlemezen vagy tepsi hátulján 170°C-os előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük.

 A cukorból, tejből és a vaníliás pudingporból pudingot főzök. Amikor kihűlt a puding hozzá adom a puha margarint és teljesen simára keverem.

 A krémmel 5 rétegben megkenem a lapokat. Tehát így szépen lap-krém-lap-krém...és az utolsó lapra vagyis a legtetejére már nem teszek krémet. Ha ez megvan egy jó éjszakányi pihentetés után (mikor már megpuhultak a lapok és nem törnek) a széleit levágom, hogy ilyen téglalap alakú legyen (mert így jobban néz ki, de a széle szerintem a legjobb és szerencsére nálunk nem is szereti senki :D) és tálalás előtt felszelem tetszőleges formákra. 
Láss csodát majdnem olyan mint a hatlapos sütemény csat fordítva vannak a színek és az ízek. :D


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Bacon-be tekert töltött csirkemell.

Mézes BBQ csirkemell.