Tojásos-paradicsomos-paprikás töltött cukkini/padlizsán.

Én ezt Eredetileg Padlizsánnal láttam. Úgy is finom, de én jobban szeretem a cukkinit, mint a padlizsánt így ez az amit gyakrabban csinálok. Nagyon jó választás ha sok zöldséget ennél egyszerre de már unod nyersen, vagy már épp a rántottát unod és tojásokat ennél. Na de akkor lássunk is hozzá. :D


Hozzávalók:
  • Cukkini (én egy 20-30 cm hosszú salátába valót szoktam erre választani)
  • 1 tojás
  • Paradicsom
  • Paprika
  • Gomba
  • (És ha szeretnénk akár hagyma is jó apróra vágva)
  • Kevés zsemle morzsa
  • Növényi sajt - én ezt is szoktam bele tenni reszelve
  • Fűszerek: só, bors, fokhagyma és amire még szükségünk van
Először felszeleteljük, a cukkinit. Nehéz megtalálni az arányt, mert ha túl vékony akkor nem áll meg benne a “töltelék” viszont nagyon maximum 1 cm vastagra vágjuk, mert ha meg túl vastag nem sül át rendesen maga a cukkini. Ha szeretnénk le s sózhatjuk a cukkinit, így egy kicsit puhul is. A közepét kivágjuk, ha van pogácsa szaggatónk azzal a legkönnyebb csak huss kivágni. Ezeket nem dobjuk el hanem felaprítjuk. A tojást elkeverjük a fűszerekkel és bele tesszük a felaprított cukkini belsőt, és a többi zöldséget is miután azokat is apróra vágtuk őket. Ezután egy kevés zsemle morzsát is teszünk bele illetve én a sajtot is beletettem. A zsemle morzsa azért kell, mert így könnyebben lehet beleformázni a cukkinibe, de ha nem tesz valaki bele úgy is teljesen eléri a hatást, eleinte én sem tettem, csak a tojás mindenféle folyt így valahogy korlátoznák kellett.


Na akkor a cukkini karikákat beletesszük a serpenyőbe. Majd megtöltjük őket a tojásos zöldséégekkel.


Miután nagyjából átsütötték megfordítjuk őket és mind a két felét kellően megsütjük. Ha sajtot is teszünk bele várhatóan hamarabb kezd oda égni mert szegény sajt hamarabb beadja a derekát mint a zöldségek. De  nem vészes az ahogy megpirul (ha időben észre vesszük :D).


És ha mind a két fele megsült ki is szedhetjük és fogyasztható is. Ha hiányzik mellőle valakinek a husi akkor bármit csinálhat mellé szerintem mert ez már magában kellően laktat, mert sokmindent bele tettünk. Jó átvágyat hozzá! :) 


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Fordított hatlapos.

Bacon-be tekert töltött csirkemell.

Mézes BBQ csirkemell.