Bacon-be tekert töltött csirkemell.
Jó pár éve, hogy először csináltam ilyet. Nem tudtam mit egyek és apukámat hívtam fel, hogy ugyan szerinted mi legyen a kajám és mondta ezt. Majd mondtam, hogy oké de ugyan már legyen olyan kedves, hogy azt is elmondja, hogyan csináljam. És nem értette mi olyan nehéz benne megjegyezni és le is kell írnom. Már nálam is hasonlóan megy a csinálása, hogy "hmm mi is kell bele? áh mindegy jó lesz ez így". Úgyhogy keresgéltem is azért vajon mások miként csinálták de többnyire sajtot tekernek bele meg vacak aszalt szilvát én meg azzal nem vagyok jóban így maradtam apukám féle verziónál. :D
Hozzávalók:
- 1-2 csomag bacon
- 25-50 dkg csirkemell
- 2-3 májkrém konzerv (méretétől függ a mennyiség)
- mustár, só, bors, fokhagyma, majoranna egyéb fűszer
- gomba
Először a csirkemellet felszeleteljük újnyi vastagságúra és enyhén megklopfoljuk. A májkrémeket a nekünk tetsző mennyiségű mustárral és fűszerekkel összekeverjük és hozzá adjuk a megtisztított és apróra felszeletelt gombát.
A bacon szeletet kiterítjük rátesszük a csirkemell szeletet és arra rá a májkrémes tölteléket. Ezt pedig feltekerjük és egy hőálló tepsibe belesorakoztatjuk. A tepsit 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és készre sütjük. Én darabot szoktam levágni belőle, hogy el tudjam dönteni jó e már. Rizzsel, krumplival szerintem a legpraktikusabb tálalni. :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése