Brokkolikrémleves pirított kesudióval.

Akkor én bele is kezdenék. Ma ebédre Brokkolikrémlevest csináltam pirított kesudióval. Őszinte leszek féltem tőle mert eddig sosem ettem meg a brokkolit arra hivatkozva, hogy "nem szeretem, mert zöld és éretlen és fúj én ilyet nem eszek..". De végül adtam neki egy esélyt és nem volt rossz, még azt is bevállalom hogy finom volt (bár azért rendszert nem csinálok belőle mert hát mégiscsak zöld és olyan zöld na..nem tehetek nem tetszik a színe). Na de lényeg ami lényeg, hogy finom lett és most meg is osztom veletek, hogy csináltam. Mert, mint mindig most is eltértem némileg a szakácskönyvbeli recepttől.:)

Hozzávalók:
  • Egy fej brokkoli
  • Egy fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • Só, bors, ételízesítő, egyéb fűszerek
  • 1 dl tej, helyettesíthetem növényi tejhelyettesítővel
  • Kesudió
  • 1 evőkanál olívaolaj
Szóval akkor megvan a brokkoli és a hagymák. A hagymákat megpucolom, a vöröshagymát durvára vágom, a fokhagymát pedig összenyomom fokhagymanyomóval és a brokkolit rózsáira szedem.


 










Az olívaolajon a hagymát megdinsztelem. Majd a fokhagymát és a brokkolit is hozzáadom és pirítom még pár percig. Majd felöntöm vízzel.








Ízlés szerint ízesítem sóval, borssal ételízesítővel.



Na és ezután ha már puhára főtt a brokkoli, igazság szerint össze kéne botmixerrel pépesíteni, de nekem nem volt ilyenem így megnehezítettem a saját dolgomat én kiszedegettem egy tányérra a brokkoli rózsákat és villával összetörtem őket. Elég érdekesen néztem ki, mindemellett párszor meg is égettem magamat szóval ha rendelkezésedre áll a botmixer, akkor még véletlenül se állj neki villával összenyomogatni a forró brokkolirózsákat..Bár végeredményben ugyanazt kapom de mixerrel mégis jobban fog hasonlítani a krémhez.



Miután összepépesítettem (bármilyen módszerrel) hozzá adom a tejet. Elvileg ennyi is de én azért biztos ami biztos főztem egy picit.


A kesudiókat pedig megpirítom.



Majd a kettőt együtt tálalom.


Ez a leves azért is jó mert nagyon egészséges. Mert hát a brokkoli a zöld és éretlen színe ellenére tele van vitaminokkal. 
Sajnálom, de egyszerűen nem tudom elfogadni ezt a színt..de nem is a színe hanem az íze a lényeg és az finom. Majd becsukott szemmel eszem.:D

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Fordított hatlapos.

Bacon-be tekert töltött csirkemell.

Mézes BBQ csirkemell.