Csokis Csoda Muffin.^^

 A muffin sütés gyors és finom...jobb esetben..jártam már pórul is amikor új ízvilágot teszteltem..soha többet nem teszem..Na de ez most nem lényeg.:) Van egy Csokis csoda muffin nevű muffin süti az Édesanyám receptkönyvében. A recept, amit általában csinálok már egy (nekem köszönhetően) megváltoztatott recept. És hogy az eredeti milyen ízű arra már nem emlékszem mert szerintem már réges-régen nem lett úgy csinálva, mert a többiek nem csinálnak muffint én pedig ezt a fajtát szeretem.  :D

Hozzávalók:

  • 15 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg cukor
  • 3 evőkanál baracklekvár, DE én mindig meggylekvárral csinálom mert szerintem azzal sokkal finomabb..és néha szerintem véletlenül, de csak nagyon véletlenül megcsúszik a kezem és több megy bele mint 3 evőkanál..^^
  • 5 dkg kakaópor
  • 5 dkg tört étcsokoládé
  • fél csomag sütőpor




Akkor hát. A tojásokat a cukorral kikeverem. Majd hozzá adom a lekvárt és azzal is összekeverem.


A csokit apróra vágom és azt is beleteszem.


A vajat én meg szoktam olvasztani, mert türelmetlen és lusta vagyok ahhoz hogy sokáig kevergessem és a puha vajat csomómentesre keverjem a tésztával. Meg amúgy sem tesz jót a muffin tésztának ha nagyon sokat kevergetjük. Szóval a vajat megolvasztás után azért picit hagyom hűlni majd hozzáöntöm a masszához és elkeverem.


Majd a kakaót, a lisztet és a sütőport is hozzáadom, és ezeket is elkeverem.


A tésztát muffin formákba kirakosgatom és beteszem a sütőbe. Őszinte leszek azt, hogy mennyi ideig kell sütni nem tudom megmondani mert nálam ez olyan "ránézek és látom" dolog. De nagyjából olyan 20- maximum 30 perc elég neki. De igazából látni rajta, és ha picit hozzá ér az ember a tetejéhez és nem süpped be akkor az már jó.


Ha a kész muffinok állaga, hmm hogy is mondjam..olyan puha és nem kemény, könnyű megnyomni akkor az jó jel mert ez esetben jól sikerült a tészta. Ha pedig kemény akkor sincs nagy gond az csak annyit tesz hogy túl sokat volt keverve a tészta. 


Legutóbb Karácsonykor sütöttem így kicsit ki is díszítettük őket több-kevesebb sikerrel. A mázhoz sem kell sokminden csak tojásfehérje és porcukor. A művelet annyi hogy a tojásfehérjét a porcukorral felverem és kész is. Ha nincs ilyen valamink amivel tudnánk rá nyomni a cukormázat elég egy zacskónak az egyik sarkára egy apó lyukat vágni. Színezni pedig ételfestékkel lehet, de vigyázni kell mert ez ugye felhígítja a cukormázat és emiatt akár el is folyhat pont, amikor nem számítanánk rá.
Oh és ettől a máztól egy ici-picit...na jó eléggé nagyon édes lesz, úgyhogy lehet kell mellé egy pohár víz.:D


Jó sütögetést és Jó étvágyat hozzá!:)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Fordított hatlapos.

Bacon-be tekert töltött csirkemell.

Mézes BBQ csirkemell.