Zöldség fasírt.
Én ezzel a recepttel úgy találkoztam hogy "zöldséges fasírt". De. Bárhogy is nézem ez nem zöldséges hanem zöldség fasírt, mert semmilyen hús nincs benne. Nekem pedig a fasírt húsból van. Így hát átkereszteltem és így osztom meg veletek.
Hozzávalók:
- édesburgonya
- cukkini
- tojás
- fokhagyma
- bors, só
- liszt
- (zsemlemorzsa)
- ha kedvünk tartja egyéb zöldség
Na hát én 2 cukkinit, 2 répát, 2 édesburgonyát, 2 gerezd fokhagymát illetve egy vöröshagymát használtam. Megpucoljuk és lereszeljük a zöldségeket, a hagymákat apróra aprítom. A zöldség mennyiségét tekintve ütök hozzá tojást, megfűszerezem (az édes burgonya sütés közben-a nevéből is adódóan-édes lesz így érdemes egy picivel több sót adni hozzá, ha nem szeretnénk túl édes fasírtokat). Összekeverem.
Aztán kis golyócskákat csinálunk amiket lisztbe beleforgatunk majd kisütünk olajban. Na én itt elsőre csak golyócskákat csináltam, amik sütés közben szétcsúsztak és nem maradtak egyben..Ezért második nekifutásra már tettem bele zsemlemorzsát (prézlit) és így egyben maradtak a fasírtjaim.
Magában is nagyon finom, de salátát is melegen tudom mellé ajánlani. Vagy bármi mást. :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése