Citromos krémes.

Ahogy a neve is elárulja ez egy kellően krémes desszert lesz ismét. Azzal, hogy citromos az egy kis savanykás ízt az az édesnek, mint a citromos fagyi, csak nem olyan hideg és vizes, hanem inkább krémesebb.


Hozzávalók:
  • 45 dkg növényi tejföl (a Dr. Oetker már gyárt ilyen vegán krémet. Szerintem ez hasonlít az eddig próbált helyettesítők közül a legjobban a tejfölre.)
  • 12 ek porcukor
  • 5 dl növényi habtejszín (lassan egyre több helyen is lehet kapni teljes mértékben növényi alapú habtejszínt és nem kell vadászatot indítani, hogy találjon az ember)
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 citrom leve
  • 1 cs zselatin fix (express zselatin stb.)
  • babpiskóta
A tejfölt a porcukorral, vaníliás cukorral és a zselatin egyik felével egy külön tálban habosra keverem. Majd a citromot is hozzá adom.


A habtejszínt a maradék zselatinnal szintén egy külön edényben kemény habbá verem.



Majd ezután keverem csak össze óvatosan a két krémet. A formába amibe kerül majd az egész beleteszem az első babapiskóta réteget. Én folpack-al kibéleltem a formámat, hogy ne ragadjon a szélére a krém (és közre játszott az is, hogy így kevesebbet kell mosogassak :D).


Majd a babapiskótára, mehet rá a krém egyik fele. és rá még egy babapiskóta réteg, arra rá pedig a maradék krém.


Elegyengetem a krémet és egy éjszakára a hűtőbe teszem pihenni. Azalatt a piskóta megpuhul és a zselatin is kellően megköt. Volt olyan verzióm is, amikor a tetejére tettem gyümölcsöt és tortazselét is. De így magában is kellően krémes és édes.








Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Fordított hatlapos.

Bacon-be tekert töltött csirkemell.

Mézes BBQ csirkemell.