Tortonelli leves.
Sokáig filóztam mire is jó ez a kis húsival vagy bármi mással töltött tészta dolog. Mit lehet hozzá enni stb. Aztán nem is tudom már hol futottam bele, hogy levest csináltak belőle. Nekem eszembe nem jutott volna őszintén szólva, de végeredményben nem is olyan rossz az elgonolása a dolognak. :D
Hozzávalók:
- egy csomag tortonelli (én hússal töltöttel csináltam, de van zöldséges és sajtos verzió is)
- fél liter paradicsomszósz
- fél kg darált hús
- bébispenót
- növényi krém sajt (a sima növényi sajt is felolvad eléggé ahhoz hogy megadjon neki egy krémesebb jelleget)
- zöldség alaplé (én leveskockát használtam)
A darált húst olajon megpirítom kicsit majd a paradicsomszószt és a zöldség alaplevet ráöntöm. Amint a hús megfőtt, készen van beleteszem a sajtot majd amint elkevertük kellően beletesszük a bébispenótot és a tortonellit. A tortonelli pár perc alatt megfő és amint ez megtörténik elzárjuk a leves alatt a gázt és kész is.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése