Fagyi szelet.

Megtévesztő mert ennek a sütinek semmi köze nincs a fagyihoz, legalábbis azt illetően, hogy nem a fagyasztóban tárolom. És tippem nincs miért ez a neve de otthon ezt mondta anyukám, hogy ez fagyi szelet és pont. 


Hozzávalók:

Tészta:
  • 4 tojás
  • 30 dkg porcukor
  • 10 ek víz
  • 10 dkg dió (darált)
  • 20 dkg liszt
  • 1 tk sütőpor
Krém:
  • 2,5 dl kókuszital (tej helyett)
  • 3 ek liszt
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 db tojássárgája
Hab:
  • 2 db tojásfehérje
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg étcsoki

  • vagy növényi habtejszín

Előmelegítjük a sütőt és egy 20x30 cm-es tepsit kivajazunk.

A tésztához a tojás sárgákat, porcukrot és vizet egyenletesen elkeverjük. Majd hozzá adjuk a a diót, lisztet, sütőport és elkeverem. A tojásfehérjét felverjük és óvatosan a tésztához keverjük, majd mehet a tepsibe és miután megsült hagyjuk kihűlni.

A krémnek a kókuszitalt és a lisztet sűrű péppé főzzük. a puha margarint, a porcukrot, vaníliás cukrot és a tojás sárgáját elkeverjük és ha kihűlt a lisztes pép hozzá keverem. A tésztán egyenletesen eloszlatom.

A habréteghez a tojásfehérjét elkezdjük gőz fölött felverni majd apránként hozzá adjuk a porcukrot és fényes habbá verjük. Majd ezt a krémre kenjük. Anyukám azt mondta szerinte habtejszínnel finomabb és egyszerűbb is. Abban igaza is van, hogy egyszerűbb de szerintem tojáshabbal a finomabb. Majd a tetejére reszelek étcsokit.

Minimum 2 órán át hűtőben tárolom.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Fordított hatlapos.

Bacon-be tekert töltött csirkemell.

Mézes BBQ csirkemell.