Fagyi szelet.
Megtévesztő mert ennek a sütinek semmi köze nincs a fagyihoz, legalábbis azt illetően, hogy nem a fagyasztóban tárolom. És tippem nincs miért ez a neve de otthon ezt mondta anyukám, hogy ez fagyi szelet és pont.
Hozzávalók:
Tészta:
- 4 tojás
- 30 dkg porcukor
- 10 ek víz
- 10 dkg dió (darált)
- 20 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
Krém:
- 2,5 dl kókuszital (tej helyett)
- 3 ek liszt
- 15 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 db tojássárgája
Hab:
- 2 db tojásfehérje
- 10 dkg porcukor
- 5 dkg étcsoki
- vagy növényi habtejszín
Előmelegítjük a sütőt és egy 20x30 cm-es tepsit kivajazunk.
A tésztához a tojás sárgákat, porcukrot és vizet egyenletesen elkeverjük. Majd hozzá adjuk a a diót, lisztet, sütőport és elkeverem. A tojásfehérjét felverjük és óvatosan a tésztához keverjük, majd mehet a tepsibe és miután megsült hagyjuk kihűlni.
A krémnek a kókuszitalt és a lisztet sűrű péppé főzzük. a puha margarint, a porcukrot, vaníliás cukrot és a tojás sárgáját elkeverjük és ha kihűlt a lisztes pép hozzá keverem. A tésztán egyenletesen eloszlatom.
A habréteghez a tojásfehérjét elkezdjük gőz fölött felverni majd apránként hozzá adjuk a porcukrot és fényes habbá verjük. Majd ezt a krémre kenjük. Anyukám azt mondta szerinte habtejszínnel finomabb és egyszerűbb is. Abban igaza is van, hogy egyszerűbb de szerintem tojáshabbal a finomabb. Majd a tetejére reszelek étcsokit.
Minimum 2 órán át hűtőben tárolom.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése