Tejszínes gombás hús.
Eleinte simán csak tejszínes gombát szerettem volna csinálni, de rájöttem attól éhes maradnék, így húsi is került bele, hogy kellően laktató legyen, de persze ezt kihagyhatjuk belőle. És most is csak magamnak készítettem így a hozzávalókban nem árt többen gondolkodni mert éhes maradhat az ember. :D
Hozzávalók:
- negyed kg pulykamell (mással is lehet persze)
- 3-4 nagyobb csiperkegomba
- 1 nagyobb vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma (fokhagymapor vagy fokhagyma fűszersó is jó, ha az utóbbi akkor sót már kevesebbet kell tenni bele)
- 150 ml növényi főzőtejszín
- 50 g növényi tejföl
- növényi sajt
- rizsital (vagy víz)
- só, ételízesítő, majoranna, tárkony, bors
- rizs/tészta
Mindent megpucolunk és nekünk tetsző méretűre darabolunk (a hagymát én apróra vágtam). Megdinszteljük a hagymát és rányomjuk a fokhagymát majd hozzá tesszük a húst. Megfűszerezzük majd miután megpirult a húsi felöntjük vízzel és megfőzzük a húst (én rizsitalt öntöttem rá és abban főztem meg). Ha megfőtt a hús bele mehet a gomba és azt is megfőzöm majd ha minden megfőtt és a tejszínt egy kis tejföllel kikevertem, hogy krémesebb legyen majd ezzel felöntöttem a gombás-húsos dolgot. Majd amikor összefőtt még tettem bele növényi sajtot, hogy még krémesebb legyen.
Azt, hogy mivel esszük már rajtunk múlik én rizst főztem ki mellé, de tésztával is biztos ugyanúgy finom. Jó étvágyat!:)
Majd ezt az egészet összekutyultam és nem mondom hogy mihez hasonlított így azt inkább nem osztom meg nehogy elmenjen bárki kedve tőle. :D
Bár az egyik jó barátnőm családjától megtanultam, hogy azok az ételek általában a legfinomabbak, amik úgy néznek ki mint a hányás ...:'D
Megjegyzések
Megjegyzés küldése