Morzsás.

A gyümölcsszezon nálunk egyet jelent ezzel a sütivel. Nem hiszem, hogy tudnék olyan nyarat felidézni, amikor ne lett volna ilyen csinálva otthon, amint elkezdett érni a meggy vagy a cseresznye. Egyszerű, nem kell hozzá sok minden és gyorsan lehet betenni a sütőbe és onnantól nincs is dolgunk vele.


Hozzávalók:
  • 100 g margarin
  • 150 g cukor
  • 200 g liszt
  • kb 50-60 g gyümölcs - mi többnyire meggyet, cseresznyét, málnát használtunk és talán néha ribizlit én jelen esetben mindenből csináltam egy picit :D
A gyümölcsöt megmossuk és kicsit megcukrozzuk, és a tál aljába tesszük, amiben meg szeretnénk sütni.


A száraz hozzávalókat össze keverjük majd a puha margarint elmorzsoljuk velük. És ezt az egészet a gyümölcsök tetejére szórjuk. 


Majd ezt az egészet sütöm kb. egy óráig - lehet nem kell neki annyi az a lényeg, hogy a gyümölcs lekvárosodjon meg egy kicsit. Ennyi lenne, nem túl bonyolult és hamar megvan :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Fordított hatlapos.

Bacon-be tekert töltött csirkemell.

Mézes BBQ csirkemell.