Hagymás-tejfölös krumpligombóc.
A minap ezt vittem munkába ebédelni és az egyik munkatársam szemezett is vele "Húha ez vajon kinek az ebédje lehet? Nagyon guszta.." majd mondtam, hogy az enyém majd nézegette tovább a nyitott hűtőben :D Ezt még apukám csinálta mikor otthon laktam, de mivel nagy kedvencem nem volt más lehetőségem meg kellett tanulni, hogy csináljam és most is ilyen "hmm egy kevés ebből meg abból" módon monda el, hogy csináljam de én most megpróbálom pontosítani a mennyiségeket. :)
Hozzávalók:
- 1-2 fej vöröshagyma
- 4-5 fej nagyobb krumpli
- 1 tojás
- 250 g növényi tejföl (kiindulásnak ha úgy látjuk jónak többet is tehetünk hozzá a gombócok mennyisége segít majd eldönteni több kell-e vagy elég ennyi)
- liszt
- pirospaprika, só, bors, ételízesítő
- (gomba)
A krumplit megpucolás után felkockázzuk és sózott vízbe megfőzzük. Ha megfőtt összetörjük majd ha kihűlt egy tojást hozzá ütünk és lisztet adunk hozzá, annyit, hogy kis gombócokat lehessen belőle csinálni.
Ha megvannak a gombócok forralunk vizet amiben kifőzzük őket, de ne főzzük sokáig, mert szétfőnek, elég csak addig amíg a gombócok feljönnek a víz tetejére és kiszedjük őket.
A hagymát felkockázom majd egy kevés olajon megdinszteljük. A tejfölt a fűszerekkel kikeverjük és a hagymára öntjük. A gombócokat hozzá adjuk a hagymás-tejfölös alaphoz, összemelegítjük és kész is.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése