Kéthabos kekszes.

 Na tehát, ha már megunta volna bárki az eddigi habos sütiket, akkor itt a következő, amit ki lehet próbálni. Az eredeti receptet itt láttam KETKES oldalon láttam, de én egy kicsit másként csináltam, mert tejmentesen tudom milyen kekszet tudok használni. 


Hozzávalók:

Keksz réteg:
  • 20 dkg karamellás keksz
  • 10 dkg margarin

Csokis hab réteg:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 cs habfix
  • 1,5 dl növényi habtejszín
Citromos habréteg:
  • 1,5 dl növényi habtejszín
  • 1 cs habfix
  • citrom leve

Először a csokit megolvasztottam, hogy kihűljön mire használni szeretném.

A kekszréteghez a kekszet jól összetörtem. Ilyen darabolós robotgép dologgal sokkal könnyebb, de ha feszültséget is le akar vezetni az ember, akkor a "sodrófával püfölöd a konyhapultot és imádkozol, hogy a zacskó ne szakadjon ki és ne szóródjon ezer felé a keksz" kivitelezési mód is tökéletes. Majd a megolvasztott margarinnal elkevertem.

Ezt az egészet egy ilyen sütigyűrűbe kellene adagolni, de szerintem pohárban is teljesen megfelel és akkor ilyen pohár desszert lesz belőle. de én makacs voltam és hiába nem volt ilyen gyűrű dolgom gondoltam márcsakazértis úgy csinálom. Ezt a problémát pedig alufóliával oldottam meg. Fogtam egy darab alufóliát párszor meghajtottam (kb 3x), hogy legyen tartása. Majd fogtam egy tetsző átmérőjű poharat, ami köré tekertem és kívülről megragasztottam az alufóliát és kivettem belőle a poharat. Így ilyen kis kellemes karikákat kaptam, amiket egy lapos tányérra helyeztem és ebbe adagoltam a rétegeket. Elosztogattam a karikákban a kekszet és egy megnyomkodtam hogy egyenletesen álljon majd a sütinek az alján a keksz.

Ezután a 1,5 dl tejszínhabot elkezdtem felverni és beletettem a habfixet is. Majd mikor már látszott eléggé felverődött a langyosra hűlt csokit hozzáöntöttem, de közben tovább vertem a habot. És ezt a krémet elosztottam a kekszrétegen.

Majd ugyanezt megcsináltam a másik réteggel csak itt a csoki helyett a citrom levét adtam hozzá. És ezt rátettem a csokis krémrétegre. Ezt az egészet pedig betettem a hűtőbe, hogy megdermedhessen.


Bevallom kicsit nehéz volt a celluxot nehéz volt leszedni az alufóliáról, de megoldható volt. :D Illetve én még a tetejét is díszítettem egy kis kakaóval. :)






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Fordított hatlapos.

Bacon-be tekert töltött csirkemell.

Mézes BBQ csirkemell.