Őszintén bizakodva álltam neki, de volt félsz is az édessége miatt, pedig az édes savanyú mártás a kedvencem itt mégis bizonytalan voltam. De feleslegesen tartottam tőle mert totálisan finom lett. És hiába tűnik a képről hogy odaégettem mint a szar, átverés mert a felső sütéses funkció pirította meg a legtetejét ami elég jó lett szerintem - bár lehet mert apukámtól örököltem, hogy a széle a legjobb a sütiknek és az égettebb kaja is mindig finomabb..igen furák vagyunk. :D
Hozzávalók:
- 2 egész csirkemell, 4 félre vágva
- 3 ek kechup
- 3 ek méz
- 1 ek barna cukor
- 2 ek gluténmentes Worcestershire-szósz - ami ezt illeti döbbenten jöttem rá, hogy volt ilyenem, egyenesen sokkolt, mert életemben nem hallottam róla erre bumm ott volt a konyhámban
- só, bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek finomra aprított vöröshagyma - én nem sajnáltam bele tettem egy egész fejjel
Nem nagy ördöngösség az összerakása csak előre találjuk ki, hogy a húsnak legyen ideje a pácban.
Tehát először a pácot csináljuk meg, amihez a kechupot, cukrot, mézet a többi hozzávalóval együtt egy keverőtálban összekeverem. Majd a húsi szeleteket beleforgatom és ezt az egészet lefedve 6-8 órára pihiztetem a hűtóben.
HA a hús eléggé kipihente magát előmelegítem a sütőt 190 fokra és a melleket hőálló tálba teszem és mindegyik tetejére 1-1 kanál pácot csorgatok. Lefedem alufóliával és mehet be a sütőbe 20 percre. Ha letelt a 20 perc kiveszem és ráöntöm a maradék pácot és mostmár alufólia nélkül teszem vissza a sütőbe kb 5 percre. Ha megsült ki is vehetem és tálalásra kész.
Az meg rajtunk áll mivel tálalom lehet az rizs, krumpli vagy bármi köret ami eszünkbe jut szerintem. Én baconös-póréhagymás krumplit csináltam mellé. És azt kell mondjam, hogy az édes hús és a fehérboros extrás krumpli fantasztikusan passzolt!:D
Megjegyzések
Megjegyzés küldése