Csirkecombos-zöldséges rizs.
Mikor belefutottam ebbe a receptbe elsőre nem tudtam jó ötlet lenne e, de közben rájöttem, hogy a rizses hús, amit otthon mi szoktunk csinálni az is hasonló így megpróbálkoztam vele.
Hozzávalók:
- 4 egész csirkecomb filézve - én 2 db-ból csináltam magamnak
- 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma
- olaj
- só, bors, majoranna, bazsalikom
- 1-1 db piros, zöld és sárga kaliforniai paprika - én csak pirosat találtam így megelégedtem azzal az egyel
- 1 cukkini
- 5 db paradicsom
- gomba - a recept nem írta de én szeretem és ha zöldséges rizs akkor szerintem bele illik a képbe a gomba is
- 5 dkg vaj
- rizs - én egy pohárral főztem ki
A zöldségeket felkockázzuk olyan 1x1 cm-es darabokra, a hagymát viszont jó apróra. A húst felkockázzuk. Először a finomra aprított hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd a csirkecombot hozzá adjuk, sózzuk borsozzuk, megszórjuk majorannával és bazsalikommal. Amikor a hús elveszti a nyers színét hozzá adjuk a zöldségeket.
A recept írta öntsük fel 1 dl vízzel, de nekem a zöldségek elég levet adtak neki - pl a paradicsom - így nem adtam hozzá vizet. Addig amíg össze főzzük a ragut kifőzzük a rizst. Majd ha a hús megpuhult a rizst hozzá adjuk a raguhoz és összekeverjük a kettőt, majd a vajjal is elkeverjük. Kész is.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése