Csirkecombos-zöldséges rizs.

Mikor belefutottam ebbe a receptbe elsőre nem tudtam jó ötlet lenne e, de közben rájöttem, hogy a rizses hús, amit otthon mi szoktunk csinálni az is hasonló így megpróbálkoztam vele.

Hozzávalók:
  • 4 egész csirkecomb filézve - én 2 db-ból csináltam magamnak
  • 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • só, bors, majoranna, bazsalikom
  • 1-1 db piros, zöld és sárga kaliforniai paprika - én csak pirosat találtam így megelégedtem azzal az egyel
  • 1 cukkini
  • 5 db paradicsom
  • gomba - a recept nem írta de én szeretem és ha zöldséges rizs akkor szerintem bele illik a képbe a gomba is
  • 5 dkg vaj
  • rizs - én egy pohárral főztem ki

A zöldségeket felkockázzuk olyan 1x1 cm-es darabokra, a hagymát viszont jó apróra. A húst felkockázzuk. Először a finomra aprított hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd a csirkecombot hozzá adjuk, sózzuk borsozzuk, megszórjuk majorannával és bazsalikommal. Amikor a hús elveszti a nyers színét hozzá adjuk a zöldségeket.

A recept írta öntsük fel 1 dl vízzel, de nekem a zöldségek elég levet adtak neki - pl a paradicsom - így nem adtam hozzá vizet. Addig amíg össze főzzük a ragut kifőzzük a rizst. Majd ha a hús megpuhult a rizst hozzá adjuk a raguhoz és összekeverjük a kettőt, majd a vajjal is elkeverjük. Kész is.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Fordított hatlapos.

Bacon-be tekert töltött csirkemell.

Mézes BBQ csirkemell.