Szalonnás-póréhagymás burgonya.

Nem győzöm bújni a recepteket, hogy milyen köretet csináljak a hús mellé, mert sajnos elég hamar megunom a dolgokat. Most egy kis krumplit találtam feldobva egy s mással. Szerintem még magában is teljesen okés de köretnek is tökéletes.


Hozzávalók:
  • 1 kg burgonya - én 2 nagyot használtam a madárétkű önmagamnak
  • 1 fej vöröshagyma - én itt is csaltam és lila hagymát használtam
  • 15 dkg főtt, füstölt császárszalonna - szerintem a bacon is megteszi, legalábbis én megelégedtem vele
  • 1 szál póréhagyma - én azért többet tettem bele mert szeretem a hagymát :D
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 1 csokor petrezselyem
  • 5 dkg vaj
  • só, bors
  • bébi spenót - az eredetiben nem volt de én kicsit ráfüggtem így ebbe is belecsaltam
A megmosott krumplikat egészben héjában megfőzzük. Miután kihűltek meghámozzuk és felkarikázzuk őket. A finomra vágott vöröshagymát lepirítjuk kevés olajon - én a lila hagymát jó nagyokra vágtam és úgy pirítottam, majd a szalonnát felkockázva hozzá adjuk és ha az is lepirult hozzá adjuk a burgonyát és a felkarikázott póréhagymát. Sózzuk borsozzuk, ráöntjük a fehérbort és nagy lángon lefedve összeforraljuk. Majd én itt adtam hozzá a bébi spenótot - a petrezselymet pedig kihagytam de az itt menne bele - és amint láttam rajta kellően megpárolódott elzártam. Ha kész hozzá adjuk a vajat és tálalásig melegen tartjuk.

Ez lényegében ilyen egyszerű és szerintem elég extra is, hogy feldobja az unalmas hétköznapjaimat. :D

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Fordított hatlapos.

Bacon-be tekert töltött csirkemell.

Mézes BBQ csirkemell.