Csirkés-zöldséges egytál.
Aki szereti a zöldséget és a húsit is annak nem lesz problémája ezzel a recepttel. A sütőzacskóban elkészített krumplis húshoz hasonlítanám, mert nem feltétlenül kell köretet csinálni mellé, ha megelégszünk a benne lévő zöldségekkel. :)
Hozzávalók:
- Hús (én csirkével csináltam) - az, hogy mennyi húsból készítjük el függ attól hányan szeretnénk enni belőle én magamnak egy főre szerintem 25 dkg csirkemellet használtam
- 1 db pritaminpaprika
- 1 db étkezési paprika
- 1 db paradicsom
- 1 kisebb hagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1-2 tojás
- só, bors, majoranna
A sütőt előmelegítem.
Mindent feldarabolok nekem tetsző méretekre formára. A hagymát egy serpenyőben megdinsztelem majd hozzá adom a fokhagymát is. Ezután a felkockázott húst is, fűszerezem és majdnem teljesen készre sütöm. Majd a paprikákat hozzá adom és párolom (én nem pároltam teljesen puhára, mert szerintem úgy jobb, ha még roppan valamennyire) és a paradicsomot is hozzáadom és őt is párolom kicsit.
Ezt az egészet egy tálba teszem, amit sütőbe lehet tenni, majd ráütöm a tojásokat.
Beteszem a sütőbe és készre sütöm. Ha az ember úgy szereti a tojást, hogy még folyik akkor a serpenyőben rendesem megsütöm a húst, hogy a sütőben már csak a tojásnak kelljen megsülnie és ne kelljen sokáig bent hagyni.
Azt, hogy köretnek csinál-e mellé valamit az ember az már rajta múlik. De akár gombát vagy más zöldségeket is lehet bele tenni ez már mind rajtunk múlik. De kiindulási alapnak ez is jó ezt már csak fel kell turbózni bármivel, ha az ember kevesli a tartalmát. :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése