Bundás kenyér újragondolva.

Néhány ilyen receptes videóban láttam az alap elgondolást, elsőre simán sikerült, majd mikor másodjára csináltam gusztustalan kinézetű lett a végkimenetel de finom volt. Végülis nem szépségversenyre készültem vele hanem megenni akartam :D Reggelire tökéletes mert kellően laktató és mégsem egy átlagos bundás kenyér. Aki pedig nem szereti a bundás kenyeret (mint én) lehet még az is megbékél ezzel a verzióval.


Hozzávalók:
  • 2 szelet toast kenyér (vagy toast formájú, ezzel a formával egyszerűbb)
  • 2 db tojás
  • felvágott/bacon stb.
  • sajt
  • akár hagyma, saláta stb.

Na hát a legjobb benn hogy nem kell sok olajban kisütni mint a rendes bundás kenyeret (nálam itt vágja el magát a bundás kenyér:D). Megfogjuk a két tojást és egyneműre verjük (én tettem bele lila hagymát is) majd egy kevés felforrósított olajra öntjük (egy akkora serpenyőben, amibe a két szelet kenyér elfér egymással szemben). A kenyereket (én teljes kiőrlésűből csináltam, aminek toast kenyér formája volt) rátesszük a tojásra majd mielőtt megsülne meg is fordítjuk őket.



Megvárjuk amíg a tojás teljesen átsül és a mester szakácsi képességünkkel és tehetségünkkel az egészet  bumm megfordítjuk. 


A kenyerek két szélén lévő tojást felhajtjuk a kenyerekre, az egyik kenyérre rátesszük a felvágottat, sajtot és egyebeket, amivel tölteni szeretnénk és a másik kenyeret ráhatjuk. Kicsit pirítunk rajta majd megfordítjuk és a másik felét is megpirítjuk.





És kész. :D

Én ezután tettem bele még egy kis salátát. Azt meg kell állapítsam, hogy elég laktató reggeli lesz belőle szerintem. :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Fordított hatlapos.

Bacon-be tekert töltött csirkemell.

Mézes BBQ csirkemell.