Krumplikrémleves.
Ezt a fajta krumplikrémleves receptet az egyik volt biztonsági őrünktől kaptam. Irén a biztonsági őrködés mellett egy étteremben pincérkedett és mivel tudta szeretek sütni-főzni gyakran beszéltünk erről is munka közben ha volt rá alkalmunk. Na hát akkor lássunk is hozzá. :D
Hozzávalók - én magamnak csináltam és egy olyan két étkezésnyi lett ebből a mennyiségből (tudni illik nem vagyok nagyétkű ^^")
- 4 közepes krumpli
- 1 közepes hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- olaj, liszt
- majoranna, só, babérlevél, piros paprika
- 50-100 ml növényi tejszín
- kolbász , bacon, vagy virsli
A krumplit felkockázzuk és sóval megfőzzük. A hagymát szintén felkockázzuk majd egy kevés olajon megdinszteljük. A egy hagymára kb egy-két kanál liszt mehet majd ha megpirult ráteszünk egy ek pirospaprikát elkeverjük és hozzá adjuk a krumplihoz. Mehet bele minden fűszer és egy 5 percig főzzük.
Ezt az egészet leturmixoljuk.
Visszatesszük a tűzre majd amíg újra felforr csinálunk egy sima fehér rántást - egy kevés olajat felforrósítunk rá a liszt, amit megpirítunk - a rántáshoz öntöm a tejszínt és csomómentesre keverem (annyi tejszínt adunk hozzá, hogy ez megoldható lehessen) és ezt hozzá keverem a krumplis turmixhoz.
Összefőzzük.
Ezt az egészet leturmixoljuk.
Visszatesszük a tűzre majd amíg újra felforr csinálunk egy sima fehér rántást - egy kevés olajat felforrósítunk rá a liszt, amit megpirítunk - a rántáshoz öntöm a tejszínt és csomómentesre keverem (annyi tejszínt adunk hozzá, hogy ez megoldható lehessen) és ezt hozzá keverem a krumplis turmixhoz.
Összefőzzük.
A kolbászból nagyon vékony szeleteket vágunk, a szalonnát meg felkockázzuk és megpirítjuk őket. A virslivel is ugyanezt tesszük ha azzal ennénk. Majd a levest ezzel tálaljuk.
Hiába tűnik úgy, hogy odaégettem a kolbászt és a szalonnát a kép az hazudik..becs szó most nem égettem oda. :D
Megjegyzések
Megjegyzés küldése