Szivárványos palacsintatorta.
Amikor egy kicsit különlegesebbé akarja tenni az ember a jól megszokott és egyszerű dolgokat arra tökéletes megoldás ha megszínezzük a dolgokat. Bár vannak rokonaim akik bátortalanok a színes dolgaimmal szemben merthát ez nem rendes színe van. :D
Hozzávalók:
- Palacsinta tészta (ahogy a Rakott palacsinta receptnél is írtam, nekem otthonról, amikor először palacsintát csináltam magam anyukám annyit mondott "hát valamennyi liszt, hozzá arányosan tojás meg egy kis olaj és szóda")
- ételszínező (ahány színűre szeretné az ember én - sárga, zöld, kék, piros és lilát választottam)
- növényi tejszínhab
- porcukor
- habfixáló
Az elkészítés nem nagy ördöngösség a kikevert palacsinta tésztát elosztjuk annyi felé ahány színünk van és minden adagot beszínezzük, majd kisütjük őket.
Ezután a növényi habtejszínt a porcukorral és a habfix-el habbá verjük és elkezdjük a palacsinták közé tenni. én minden színből 4 palacsintát sütöttem ki. A habtejszínem kb fél liter volt ez kevésnek bizonyult számomra (de én eléggé szeretem a habos dolgokat úgyhogy lehet csak azért). És ezután még egy kicsit pihentettem a hűtőben és utána szeleteltem.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése