Gesztenyés krémes.
Nem hazudok ha azt mondom ez az egyik legkedvencebb sütim. Mindig vártam, hogy csalási banzáj legyen mert a Keresztanyukám mindig csinált ilyen sütit és nem lehet leálli vele. Sose jutott eszembe elkérni a receptet nem is értettem miért nem. Mostanáig. Mert elkértem és végre kedvemre csinálhatom és ehetem rosszullétig magam.
Hozzávalók:
- 50 dkg gesztenyemassza
- 35-40 dkg növényi margarin
- 20 dkg darált háztartási keksz
- 3 cs vaníliás puding
- kicsit kevesebb, mint másfél liter kókuszital (de lehet szója, rizs, mandula is vagy ha nem menteset csinálsz akkor rendes tej)
- 12 ek kristály cukor
- 25 dkg porcukor
- 1 cs babapiskóta
- 3 dl rum
- fél liter növényi habtejszín
- 2 cs habfix
- étcsoki
A gesztenyét 12-15 dkg puha margarinnal, 1 dl rummal és a darált keksszel összekeverem. Egy nagyobb és mély tepsit kibélelek folpack-al és az aljába egyenletesen eloszlatom a masszát.
A pudingot a szokott módon elkészítem a tejjel és a kristály cukorral. Mikor kihűlt a maradék margarinnal csomómentesre, habosra kikeverem a margarinnal és a porcukorral.
A krém felét a gesztenyére tesszük. majd a babapiskótákat beleforgatom a rumba és a krémre teszem. Majd a krém másik felét ráteszem a babapiskótára. A hűtőbe tesszük.
Amíg hűtőben állni hagyjuk a süti eddigi részét addig felverjük a tejszínhabot a habfix-el majd a krémre teszem. A tetejére az étcsokiból reszelek díszítésképpen. Egy éjszakát pihentetem a hűtőben, hogy a babapiskóta megpuhuljon.
Garantált a siker ^^
Megjegyzések
Megjegyzés küldése