Gesztenyés krémes.

Nem hazudok ha azt mondom ez az egyik legkedvencebb sütim. Mindig vártam, hogy csalási banzáj legyen mert a Keresztanyukám mindig csinált ilyen sütit és nem lehet leálli vele. Sose jutott eszembe elkérni a receptet nem is értettem miért nem. Mostanáig. Mert elkértem és végre kedvemre csinálhatom és ehetem rosszullétig magam.


Hozzávalók:
  • 50 dkg gesztenyemassza
  • 35-40 dkg növényi margarin
  • 20 dkg darált háztartási keksz
  • 3 cs vaníliás puding
  • kicsit kevesebb, mint másfél liter kókuszital (de lehet szója, rizs, mandula is vagy ha nem menteset csinálsz akkor rendes tej)
  • 12 ek kristály cukor
  • 25 dkg porcukor
  • 1 cs babapiskóta
  • 3 dl rum
  • fél liter növényi habtejszín
  • 2 cs habfix
  • étcsoki

A gesztenyét 12-15 dkg puha margarinnal, 1 dl rummal és a darált keksszel összekeverem. Egy nagyobb és mély tepsit kibélelek folpack-al és az aljába egyenletesen eloszlatom a masszát.

A pudingot a szokott módon elkészítem a tejjel és a kristály cukorral. Mikor kihűlt a maradék margarinnal csomómentesre, habosra kikeverem a margarinnal és a porcukorral.
A krém felét a gesztenyére tesszük. majd a babapiskótákat beleforgatom a rumba és a krémre teszem. Majd a krém másik felét ráteszem a babapiskótára. A hűtőbe tesszük.

Amíg hűtőben állni hagyjuk a süti eddigi részét addig felverjük a tejszínhabot a habfix-el majd a krémre teszem. A tetejére az étcsokiból reszelek díszítésképpen. Egy éjszakát pihentetem a hűtőben, hogy a babapiskóta megpuhuljon.

 Garantált a siker ^^

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Fordított hatlapos.

Bacon-be tekert töltött csirkemell.

Mézes BBQ csirkemell.