Piskóta torta pudingos-tejszínhabos krémmel.

Nahát akkor. Az a nagy harci helyzet, hogy a húgomat beszerveztem, hogy kis cukrásznövendékként társuljon ide mellém és kezdjen bele megosztani a dolgait mivel úgyis folyton gyakorolnia kell ne vesszen kárba a munkája, mivel mindent dokumentálnia kell. :D Így itt lenne az első nekifutása. :D



Hozzávalók:

Tészta: 
  • 6 db tojás
  • 120g cukor
  • 150g liszt
  • Egy csomag sütőpor
Krém:
  • 450 ml habtejszín (vagy növényi habtejszín)
  • 2 csomag puding
  • 400 ml tej (vagy növényi)

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét elkezdjük felverni ha már  elkezdett habosodni hozzá adjuk a cukor felét.
A tojássárgáját a maradék cukorral habosra keverjük. A lisztet és a sütőport elkeverjük.


A lisztet és a fehérjét felváltva adagonként bele keverjük úgy, hogy a hab ne törjön meg.


180°-on kb 20 percig sütjük. Amíg hűl, a pudingot megfőzzük és a habtejszínt felverjük.


A kihűlt pudingot a felvert habtejszínnel össze keverjük.


A piskótát egyenlő lapokra vágjuk és megkenjük a krémmel. Körbe és a tetejét is megkenjük majd kedvünk szerint díszítjük.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Fordított hatlapos.

Bacon-be tekert töltött csirkemell.

Mézes BBQ csirkemell.