Piskóta torta pudingos-tejszínhabos krémmel.
Nahát akkor. Az a nagy harci helyzet, hogy a húgomat beszerveztem, hogy kis cukrásznövendékként társuljon ide mellém és kezdjen bele megosztani a dolgait mivel úgyis folyton gyakorolnia kell ne vesszen kárba a munkája, mivel mindent dokumentálnia kell. :D Így itt lenne az első nekifutása. :D
Hozzávalók:
Tészta:
- 6 db tojás
- 120g cukor
- 150g liszt
- Egy csomag sütőpor
- 450 ml habtejszín (vagy növényi habtejszín)
- 2 csomag puding
- 400 ml tej (vagy növényi)
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét elkezdjük felverni ha már elkezdett habosodni hozzá adjuk a cukor felét.
A tojássárgáját a maradék cukorral habosra keverjük. A lisztet és a sütőport elkeverjük.
A lisztet és a fehérjét felváltva adagonként bele keverjük úgy, hogy a hab ne törjön meg.
180°-on kb 20 percig sütjük. Amíg hűl, a pudingot megfőzzük és a habtejszínt felverjük.
A kihűlt pudingot a felvert habtejszínnel össze keverjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése