Eperhab.
Legutóbb, amikor a Mamámnál jártam pont eperszezon volt és neki a fél kert lényegében eperföld és szóba jött, hogy mit csinált apukáméknak annak idején eperből, amikor már unták a simán csak porcukrozott epret (amit elég nehéz megunni :D).
Hozzávalók:
- eper
- tojás fehérje (vagy tejszínhab/növényi tejszínhab kinek melyik a jó)
- porcukor
Nekünk most egy olyan 10-15 szem eprünk maradt (amivel már küzdöttünk mert felettünk egy egész nagy tállal) amik kb dió nagyságúak voltak. Ehhez én 2 tojás fehérjét használtam. Ahogy a mama mondta megfogtam az epret és a tojásfehérjét és egy tálban jó kis habbá vertem együtt. Persze közben megcukroztam, mert hiába volt édes az eper nekem kellett még az a plusz cukor bele. :D
Ugyan ezzel az elvvel lehet habtejszínnel is keverni, a végkimenetel szerintem teljesen ugyanaz lesz (remélem :D).
Megjegyzések
Megjegyzés küldése