Mindig is nagy dilemma volt számomra mire is jó a padlizsán. Otthon sose volt, vagy csak én nem emlékszem. És a kirántásán kívül nem tudtam elképzelni mit tudnék csinálni belőle. De találtam is jó pár receptet, amiket nagy lendülettel ki is próbáltam. Az első a rakott padlizsán. Az eredeti recept pulykahúsosnak nevezte, mert abból csinálták, de én maradtam egyenlőre a sertésnél, mert az volt otthon. :D Szerintem egy próbát megér megkóstolni. Hozzávalók: 4-5 db paradicsom 60 dkg darált hús 1 fej vöröshagyma sajt - kihagyható , de növényivel is tökéletesen helyettesíthető 5 dkg vaj zsemlemorzsa olívaolaj 2-3 padlizsán gomba - ez eredetileg nem volt benne, de én jónak láttam ha ezt is teszek bele 2 gerezd fokhagyma bazsalikom, kakukkfű, őrölt bors és só Elsőnek a hagymát apróra vágjuk majd a zúzott fokhagymával az olajon és vaj felén megdinszteljük, majd a darált húst hozzá adjuk. Sózzuk borsozzuk és kevés vizet hozzá adva addig pirítjuk a húst amíg kifehéredik. A padlizsánt, paradicsom...
Megjegyzések
Megjegyzés küldése